Kings of Colors - Graansilo's 2016 - uitgelichte afbeelding

SILO 1 STUDIO GIFTIG

Studio Giftig bestaat uit het in Nederland gevestigde kunstenaarsduo Niels van Swaemen en Kaspar van Leek. Sinds 2012 maken zij samen hoog gedetailleerde (sur)realistische murals. De kenmerkende eigen beeldtaal van Studio Giftig heeft naast de kwaliteit van de schilderingen als typerend element, dat alle beelden autonoom worden ontworpen. Herkenbaar aan het proces waarin wordt gewerkt, is de manier waarop zij hun eigen persoonlijke concepten vertalen door de objecten en modellen zelf te fotograferen en te verwerken in het ontwerp van hun unieke murals. Het is Studio Giftig gelukt een eigen en daarmee uniek beeldtaal binnen de urban art te ontwikkelen.

SILO 2 MR.JUNE & SMATES

Sinds 1985 is David Louf a.k.a. Mr.June actief als graffiti-kunstenaar. Vanuit een Bboy-breakdancer in de jaren negentig begon de heer JUNE (David Louf) in 1985 met graffiti. Zijn werk is herkenbaar door het abstracte karakter. Kleurrijk en multidimensionaal. Als geen ander mengt hij zijn graffiti-roots moeiteloos met geometrische vormen altijd op zoek naar de perfecte vorm en harmonisatie van graffiti, grafisch ontwerp en abstracte kunst.

Bart Smeets, beter bekend als Smates, is een Belgische straatartiest en altijd al een fan geweest van realistische tekeningen en schilderijen. Inspiratie voor zijn werken vindt hij in de omgeving waar de muur zich bevindt of de vorm van de muur. Hij probeert iets te creëren dat bij de muur past of probeert te spelen met diepte

SILO 3 GOMAD & FISH & ALPHA

Marcus Debie a.k.a. GOMAD is een kleurenblinde graffiti kunstenaar. Zijn werk wordt beschouwd als een hoogtepunt van post-neokubisme, de combinatie van fotorealistische beelden, vaak vrouwengezichten, ogen en vogels in een geestverruimende surrealistische opstelling, tegen kubistische en organische vormen, in een Picasso-achtige compositie, een combinatie van olieverf, acryl en sprays op een levendige en unieke manier.

Martin Plag werkt onder verschillende kunstenaarsnamen, waarvan “James Jetlag” en “Fish” ongetwijfeld de bekendste is. Zijn werk beslaat voornamelijk toegepaste kunst en het wordt vooral gekend door het gebruik van fotorealistisme en het samenspel tussen die realistische details en grote grafische kleurcomposities.

Gart “ALPHA” Smits is een creatieve duizendpoot met een werkgebied dat zich uitstrekt van graffiti tot allerlei muzikale excessen in de studio. Zijn fascinatie voor portretten en de menselijke trekjes komt steeds meer naar voren in zijn werk, waarbij hij geen moment twijfelt om de lat telkens een stukje hoger te leggen.