KINGS OF COLORS FESTIVAL

Kings of Colors staat in het teken van de Urban en Hiphop-cultuur met aandacht voor (graffiti)kunst, dans en muziek en is gratis toegankelijk voor iedereen. Zowel jong en oud zijn welkom. Het weekend staat bol van te gekke activiteiten, waar je op die mooie Tramkade in Den Bosch o.a. kunt verwachten: Internationale graffiti kunstenaars nemen de silo’s live onder handen. Een mega pop-up terras op water. Optredens van bekende artiesten uit de dance, Urban en disco-scene. Foodtrucks, Breaking battles. kids area met allerlei creatieve activiteiten, dit wil je echt niet missen! Proef en beleef de sfeer van Urban Culture, Art en HipHop. ‘Peace, unity, love and having fun’ in zijn puurste vorm. The Streetfest with the Street’s Best!

KINGS OF GRAFFITI

Wat ooit in Amerika begonnen is als ongewenste vorm van bekladding is uitgegroeid tot een kunstvorm. Het duistere, illegale aspect van graffiti heeft in de loop van de tijd plaats gemaakt voor bewondering. Van de old school pioniers met klassieke graffiti tot de nieuwe generatie grafisch geschoolde graffiti artiesten. Alle facetten van graffiti komen tijdens het Kings of Colors Festival aan bod.

KINGS OF THE FLOOR

Je crew is je kracht, je steun, je motivatie en je familie. Dit jaar de vierde editie van ‘Kings of the Floor’. Een 5-on-5 breaking battle waarbij de crews alles op alles zullen zetten en zullen strijden voor de eerste plek. ‘The winner takes all! Wedden dat je niet stil kan blijven staan? Hou je niet in en ‘turn it loose’!

KINGS OF THE VERT

Skateboarden, BMX-en en graffiti vinden hun oorsprong op straat. In de jaren 70, waren de rebelse jongeren, de jongeren die anders wilden zijn. Dus gingen ze skaten, bmx-en of graffiti spuiten. Ons rollende circus kan simpelweg niet ontbreken! Skateboarders en bmx-riders weten je met hun demonstraties en workshops te verbluffen en zijn gegarandeerd een spectaculaire bezienswaardigheid.

KIDS OF COLORS

Neem je kids mee! Die kunnen zich helemaal uitleven in de Kids of Colors area. Oké, as je als volwassene denkt: Dat wil ik ook! Dan mag je gerust meedoen. Het enthousiaste animatieteam heeft als doel iedereen blij te maken door samen dingen te doen. Met verschillende betaalbare workshops zullen zij het festival het festival extra kleur en gezelligheid geven.

FOODKINGS

Indrukken opgedaan en bijkomen, natuurlijk kan dat. Neem plaats op ons terras met een van de speciaalbieren in de hand. En wil je eten? Er is een uitgebreid aanbod aan wereldsmaken geserveerd vanuit foodtrucks. Stel zelf je menu samen, zoek een tafel en neem de tijd om eens te genieten van al dat lekkers!

KINGS OF THE TURNTABLES

Kings of Colors is deze editie gegroeid en heeft een nog uitgebreider programma dan voorheen. Dit jaar een gloednieuw concept DiskoKings dat je meeneemt naar de tijd waar een club nog gewoon discotheek heette. Ook zijn wij trots op de DJ’s, bands, MC’s en acts wij dit jaar weer geprogrammeerd hebben. Ze zullen je stuk voor stuk trakteren op een stevige dikke set en vlammen on stage.