Expo CUBES 3.0 | MR. JUNE

By 21 juli 2017

KINGS OF COLORS PRESENTEERT IN SAMENWERKING MET
WILLEM TWEE DE EXPO “CUBES 3.0 | Mr. JUNE”

 

EXPO CUBES 3.0 BY MR. JUNE
Datum 8 t/m 30 september 2017 | Grote Ruimte
Willem Twee – Grote Ruimte | Boschdijkstraat 100 | ‘s-Hertogenbosch

Mr. JUNE is een muralist/grafisch ontwerper en beeldend kunstenaar. Van een Bboy breakdancer in de ninetees, ontwikkelde mr. JUNE (David Louf) zich tot graffiti schrijver in 1985. De opleiding grafisch ontwerpen aan de HKU was een natuurlijke follow-up. Een groot reclamebureau in amsterdam herkende zijn talenten en in 2000 werd hij daar aangetrokken als art director, voordat hij zelfs afgestudeerd was. Het duurde echter niet lang voordat mr. JUNE erachter kwam dat hij niet geschikt was voor deze commerciële sector. Wakker geschud begon hij datzelfde jaar zijn eigen studio. Out of Order was geboren, een grafisch design studio met multidisciplinaire vaardigheden.

Mr.JUNE maakt vooral in de U.S. vele muurschilderingen. Deze ‘murals’ zijn gebaseerd op de dynamiek tussen hem en de specifieke plek. Als gevolg daarvan presenteerd hij de kijker een alternatieve ervaring van de omgeving, dat door vorm, kleuren en perspectieven optisch gemanipuleerd is. Mr.JUNE blijft zich zelf evalueren door te experimenteren. In 2012 bereikte Mr.JUNE een punt waar hij zijn drie verschillende artistieke werkvlakken (graffiti-grafisch ontwerp-kunst) ging combineren. Dit resulteerde tot de keuze om fulltime voor zijn kunsten te gaan en een stijl die grafisch en abstract benoemd mag worden. Passioneel op zoek naar het perfecte vorm, blijft hij illusies maken door te spelen met lijnen, verbindingen en kleuren.

Mr.JUNE exposeert met een aantal werken die alle gebaseerd zijn op zijn ‘vormstudie’. Gefascineerd door de voor hem perfecte vorm, de hexagon. Het werk van Mr. June is te zien in de Grote Ruimte van 8 t/m 30 september en is onderdeel van het Kings of Colors festival wat plaatsvindt op de Tramkade op 9 + 10 september 2017, waar hij ook live zal schilderen.

Line up friday

Meer info volgt z.s.m.

Line up saturday

Meer info volgt z.s.m.

Line up sunday

Meer info volgt z.s.m.