Kings of Colors is in 2013 opgericht door Jan-Henk van Ieperen en Patrick de Kaste. Omdat het moest! Er was nog geen podium voor al de vette streetart die in de Urban scene leeft en daar moest een einde aan komen. Zo gezegd zo gedaan!

“We bedachten dit Urban festival, omdat we aan iedereen de rauwe, pure, creatieve, kleurrijke en eigenwijze Urbanart willen laten zien en om de makers een podium te geven. Een platform voor Urban arts via graffiti en streetart. Kings of Colors maakt Urban arts toegankelijk, wil iedereen de creatieve, vrolijke en energieke Urban subcultuur laten ervaren. Er gebeurt zoveel moois op straat, dat wil Kings of Colors voor iedereen zichtbaar maken, het motto is ‘The Streetfest with the Streets Best’. Jan-Henk

”Graffiti wordt meer en meer geaccepteerd en steeds populairder. Het heeft het rauwe, authentieke van de straat; dat spreekt mensen aan. Een graffitiwand leeft, je voelt dat er met passie aan is gewerkt”Voor Kings of Colors zijn kunst en cultuur, waaronder graffiti en streetart, essentiële onderdelen van onze samenleving. Kunst beïnvloed de manier waarop we denken, de wijze waarop we tegen dingen aankijken, hoe we ons voelen, hoe we ons uiten en hoe we ons als mens ontwikkelen. Dat verdient een podium!” Patrick.

Naast een jaarlijks terugkerend festival in Den Bosch zijn wij ook gespecialiseerd in het  maken van muurschilderingen. We ontwerpen en realiseren in overleg met de opdrachtgever een bij de organisatie passende muurschildering. Door de grote vraag naar de mogelijkheden voor kinderfeesten of teambuilding dagen van klanten, geven we steeds vaker graffiti workshops en zijn daarnaast live aan het werk te zien bij diverse evenementen zoals The Notorious IBE, het WOO HAH! festival en het Hippe Happen festival.